Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Laos I'm here!

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Laos I'm here!

Tulin äsken Luang Prabangiin. Olipahan matka! Mutta aloitetaas nyt jokseenkin alusta. Chiang Maista Chiang Khongiin meni luvatut 6½ tuntia bussilla. Katselin Men in Blackia thaiksi dubattuna ja luin, nopsasti meni matka. Perillä annoin tuktuk-kuskin kärrätä mut "johonkin mukavaan guesthouseen" ja lähdin katsomaan mistä jokivene seuraavana aamuna lähtee. Yritin hirveesti satamassa kysellä ihmisiltä lisäinfoa matkasta, hinnoista, lipuista ja rajan ylityksestä, mutta mitä tahansa kysyin vastauksena on vain tomeraa nyökyttelyä ja "yes,yes". (Esimerkiksi näin: "Täytyykö minun ostaa lippu etukäteen vai voinko vain ilmestyä paikalle aamulle?" - "Yes, yes". Ööö kiitos avusta vain). Totesin, että kylässä ei kukaan puhu englantia juuri sanaakaan, ei edes neidit mun guesthousella. Ainoa mitä sain irti, oli että aamulla kello kahdeksan tapahtuu jotain (laiva lähtee? lipunmyynti alkaa?), joten päätin, että aamulla menen ennen kahdeksaa pöjöttämään rantaan ja katsomaan mitä tapahtuu.

Thaimaassa mua vähän raastoi ihmisten onneton kielitaito, kommunikointi oli tosi hankalaa ja siksi myös kulttuuriin ei hirveästi päässyt sisälle kun ei ollut ketään paikallista kertomassa mitään siitä. Osa myös tuntui pelästyvän hirveästi, jos heille yritti puhua.

Ohjeita satamassa. Että ei niitä irtosuhteita sit, nii!

Mun iltapäivä erittäin hiljaisessa ikku Chiang Khongissa meni näissä merkeissä: löysin aivan ihanan kahvilan, jossa nappasin cappuchinon ja lötköilin pari tuntia mun kirjan parissa.


Aamulla alkoi pikku hiljaa pala palalta selvitä homman nimi. Kello kahdeksan aukesi immigration. Leimasin itseni pihalle Thaimaasta ja ylitin joen pikkuveneellä vastarannalle Laosin puolelle. Siellä sitten täyteltiin lappusia, maksettiin viisumia (31 dollaria) ja voila, olin Laosissa! Suuntasin varsinaista venerantaa kohti, josta pari tuntia myöhemmin slowboat Luang Prabangiin lähti. Lipun hintaa vertailin monessa eri paikkaa ja lopulta ostin sen 940 bahtilla (about 24 euroa).

Tämmösellä mentiin ensin Mekong-joen yli Laosiin, joka näkyy taustalla
Slowboat oli positiivinen yllätys, sillä olin odottanut jotain todella askeettista ja epämukavaa. Se olikin lopulta ennemminkin bussi pehmeine penkkeineen. Ekana päivänä matkustettiin 6½ tuntia ja vieruskaveriksi sattui mukava britti, jonka nimeä en kyllä enää kuollaksenikaan muista. Thaimaassa vietetyn epäsosiaalisuusviikon jälkeen mulla oli melkoinen puheripuli ja höpötin höpöttämistäni yhteen pötköön hirmuisia määriä, tyttöraukka välillä pääsi jotain väliin huikkaamaan. Mukava matka! Ja ne maisemat...upeat!Tämmösiä pikkukyliä oli siellä sun täällä ja aika meni rattoisasti pohdiskellessa, millaista olisi asua moisessa tönössä

 Illalla sitten pysähdyttiin joen varrella olevaan pikkukylään, Pak Bangiin. Veneessä tutustuin myös belgialaiseen Emilyyn sekä kolmeen hollantilaistyttöön ja jatkettiin matkaa satamasta yhdessä. Napattiin halpa guesthouse ja lähdettiin illalliselle, jolla seurue kasvoi kasvamistaan. Illallisella tuli kaupanpäällisenä ilmainen viskipullo (ei hyvä...) ja pian meidän belgialais-hollantilais-suomalais-kanadalais-jenkki-englantilais-italialainen seurue jatkoi matkaa kylän ainutta kuppilaa, hellyyttävää Hive Baria kohti. Ilta oli tosi hauska, pelailtiin vaikka mitä pelejä aina pantomiimeista ja sananselityksistä klassiseen "I have never ever everiin" asti. Kömmittiin nukkumaan, kävin suihkussa ja pakkasin jo valmiiksi aamua varten.

Pak Bang, jossa oli maailman söpöimpiä lapsia ja ystävällisiä ihmisiä
Minun kamari, söötti kuin mikä

Näkymät aamupalalla
 Aamulla hypättiin taas veneeseen, tällä kertaa kahdeksaksi tunniksi. Mä lähinnä nukuin ja luin koko päivän... Saavuttiin Luang Prabangiin hämärän tullessa, mutta kaupunki silti vaikutti jo tosi mukavalta. Ihmiset on ihan erilaisia kuin Thaimaassa, ystävällisiä ja hymyileviä ja erityisesti lapset täällä ovat hirmu suloisia. Jatkoin matkaa belgialais-hollantilaisten kanssa ja otettiin yhteinen kuuden hengen dormi yhdestä reppureissarimestasta. Nyt suunnataan keilaamaan ja varmaan iltaa viettämään johonkin baarii, who knows... Huomenna varmaankin vain tutkiskellaan kaupunkia ja joku päivä tarkoituksenani ois ratsastaa norsulla, koska täällä se on ehkä halvinta koko Aasiassa, ainakin mitä itse olen tehnyt vähän taustatutkimusta. Arvatkaa vaan olenko innoisani?!

Luang Prabang, täällä ollaan!

Tunnisteet:

2 kommenttia:

11. marraskuuta 2012 klo 17.07 , Anonymous pipsa kirjoitti...

heippahei!
löysin sun blogin tänään ja lueskelin samantien kokonaan läpi, ei huono löytö! taidan jäädä siis seurailemaan anonyyminä :) kuulostaa ihan mahtavalta sun reissus, ite oon ollu vaan 3vk reilaamassa euroopassa syyskuussa ja tarkotus ois lähteä tammikuussa seikkaillen portugalia kohti... mutta nyt sun blogis sai aikaan pienen aasianmatkakuumeen!!

 
12. marraskuuta 2012 klo 13.38 , Blogger Laura kirjoitti...

Voi, huippua saada uusia lukijoita, muitakin kuin oma äiti! :)Lämpimästi suosittelen Aasiaa, täällä matkustaminen on loppujen lopuksi hirmu helppoa ja halpaa eikä eksotiikkaa varmasti puutu. Eikä ilmastostakaan valitettavaa löydy! Kyllä kannattaa sijoittaa lentoihin ja sen sitten säästää majoitusten ja ruoan hinnassa :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu